عیب یابی سیستم مالتی پلکس خودرو

با آمدن سیستم مالتی پلکس به خودروها پیچیدگی و حجم سیم‌کشی وسایل نقلیه بسیار کاهش پیدا کرد. این سیستم ارتباط بین بخش‌های الکتریکی و الکترونیکی خودرو را به صورت کدگذاری شده و از طریق شبکه برقرار می‌کند. واحد کنترل مرکزی این سیستم، تمامی داده‌های مختلف را به صورت کد دریافت، پردازش و سپس به ECU خودرو منتقل می‌کند تا فرمان لازم بر اساس آن صادر شود.

مالتی پلکس با 206 تیپ 2 در ایران شناخته شد. تولید خودرو 206 با سیستم مالتی‌پلکس فرانسه (فول‌ماکس) تا سال 1389 ادامه داشت. در سال 1390 اولین خودرو 206 با سیستم مالتی‌پلکس ایرانی (فاز صفر) معرفی شد. سال بعد فاز یک به بازار آمد که کاملا با سیمکشی فرانسوی متفاوت بود. این فازها با اندکی تغییرات در خودروهای سمند، دنا و رانا نیز نصب گردید که با عناوین mux, ecomux, sms, … شناخته میشوند.

پروژه فاز صفر شروع بومی سازی مالتی پلکس در ایران بود این پروژه با اضافه کردن چند نود دیگر به سمند MUX مورد استفاده قرار گرفت. فاز یک ایرانیزه کردن شبکه در پژ ۲۰۶ نیز با تغییراتی در سمند ECO MUX مورد استفاده قرار گرفت. تغییرات در مالتی پلکس سمند ادامه پیدا کرد و نسلهای بعدی مالتی پلکس روی این خودرو معرفی شدند.

نسل SMS توسط شرکت سازه پویش طراحی و معرفی شد. این شبکه در خودروهای سمند سورن و دنا تقریباً از سال ۱۳۹۵ به بعد مورد استفاده قرار گرفته است. این نسل با نام شرکت سازه پویش نیز در بازار شناخته میشود. شرکت سازه پویش هم مانند شرکت کروز یکی از شرکتهای مطرح در زمینه طراحی و تولید تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی خودرو به شمار میرود. شبکه مالتی پلکس SMS از سال ۱۳۹۲ روی خودرو سمند / سورن / دنا مورد استفاده قرار گرفت.

ما را در شبکه های اجتماعی ببینید:

آموزش برق خودرو
آموزش نگهداری خودرو
آموزش برق خودرو
این مطلب را از دست ندهید:  آموزش برق خودرو نقشه راه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × سه =